Plugghäst

Om jag hör ordet plugghäst tänker jag på ett litet överintelligent barn som sitter längst fram i klassrummet med tandställning och med handen ivrigt viftande så fröken verkligen inte ska undgå att lägga märke till att denna lilla nörd faktiskt kan en hel del. När handen inte är uppsträckt sitter denne klipske krabat med näsan i en bok. Gärna en tjock och komplicerad sådan också. Och tillåt mig komma till det sista, och mest avgörande attributet. Glasögonen.


Inte en enda plugghäst, eller nörd utan tillhörande glasögon. Rätta mig om jag har fel.
Och jag har nu utrönat grunden till denna nödvändiga accessoar.


Jag var på Synsam och hade undersökning. Denna var vid 11.15, och jag börjar inte mitt jobb förrän 12.30. För att jag inte skulle behöva vänta så länge mellan undersökningen och jobbet började jag agera nyfiken och frågvis (vilket inte ligger jättelångt ifrån hur jag egentligen är. :P Hehe.) Men jag ställde iallafall frågor som vad brytningsfel är, och hur det ter sig i det verkliga livet. Och sen frågade jag varför man får sämre syn, egentligen. Eftersom jag tydligen själv gått och fått mycket sämre syn på sista tiden föll sig denna fråga ganska naturlig.
Då förklarade min optiker att de flesta faktiskt får sämre syn under studietiden. Om man är studiemotiverad, la han till.
Vaddå då? undrade jag.
Då förklarade han att om man läser mycket böcker, eller sitter många timmar framför datorn medför det ofta en närsynthet vilket i sin tur leder till sämre syn på långt håll, och då krävs glasögon.
Se där! Där har vi förklaringen - och kanske sanningen, till varför plugghästens stereotyp alltid avbildas med glasögon.

Invigning

Idag har jag invigt skype.
Det var, och är, David Haraldsson som fick agera samtalspartner.


Nu måste jag återgå till vårt lilla samtal...Hej!

Gustav och Nostalgi

Det bästa med mitt jobb är nog att jag kan ha vänner på besök.
Dagens besökare var Gustav. (Nu låter det som jag har folk där som ränner varje dag, men så är det absolut inte.. Hehe) Det var iallafall riktigt trevligt och dagen innehöll bland annat prat, skratt, mat och en "guide:ad tur" i stugan. (Förövrigt höll, om jag får säga det själv, den guide:ade turen oerhört hög klass.)


Kvällen har präglats av nostalgi.
Jag och Anna har lyssnat igenom en egenproducerad ljudbok från 2002. Jag kan ju meddela att det inte kommer finnas för allmänt beskådande. Jag grät av skratt under nästan hela den 45 minuter långa historien.
Det är helt sjukt. Berättelsen kräver bara ETT ord. Töntig.

Den innehåller alla ingredienser en 11-årig Lisa tyckt varit nödvändig för att skaffa en raffinerad berättelse:
- Ett "coolt" gäng bestående av mig, Anna och tre killar från den dåvarande klassen.
- Knivhugg
- Engelska influenser i form av väldigt osvenska namn.
- Personbeskrivningar (Jag hade nog missuppfattat detdär med personbeskrivningar. Det är inte okej med typ två minuter av oerhört ointressant upprabblande av en persons släktsaga.)
- Mördare
- Humor (extremt dålig, visserligen. Men humor, det är det.)
- En semesterresa (ja, vi åker till något så specifikt som "havet".)


Det är iallafall sjukt kul att denhära ljudboken finns kvar. (väl undangömd, visserligen, men den existerar. Var så säker.)
Därefter blev det lite dagboksläsande, fotoalbumstittande och prat om gamla minnen. Underbart!

Dagens Outfit

Dagens lägesrapport från mina utsända på Oringen fick mig att le.


Lina hade knåpat ihop en liten 'dagen outfit' på pappas (somriga?) klädsel.
Naturfärgat i vildmark.
Medelhöga stövlar med snörning och täckande regnjacka i flerficksmodell.
Gärna ett par 3/4 byxor i lätt material.
Toppa med en keps.

Sommartider

Inte för att på något sätt klaga...
men vart tog sommaren vägen?


Idag har jag varit tvungen att använda min skidjacka. INTE okej.

Paddelhajk

Att sova ute, helt omgiven av mygg är något jag har fått erfara under veckans kanothajk.
Trots att jag kraftigt överdoserat myggmedel och endast hade ett litet andningshål i sovsäcken på 7x7 cm hittade de in till mig iallafall.


Men det är ändå underbart att vakna upp utomhus.Jag tackar Lina, Albin och Linus för en ypperlig hajk.
Nästa gång blir det road trip.

Husvagnssemester

Nu har jag kommit hem efter några dagars husvagnssemester tillsammans med Mikael, David och Gustav.

Resan började med Sommartorsdag i Borås, för att sedan fortsätta hem till Mikael.


FREDAG
Dagen efter for vi iväg mot västkusten och första stoppet blev Ullared. Jag införskaffade 25st stabilo-pennor, och en påse chips. Det var allt.


Sen var det tänkt att vi skulle köra mot Falkenberg för att sedan svänga ut på E6:an. Men just då vi körde ut från samhället satt jag och pratade i telefon med mamma, varpå vi började köra åt helt fel håll. (Utan att vi märkte något förrän vi kommit någon mil. He he.) Jag skyller på att vi inte hade någon karta.
Till allas besvikelse (iallafall min,) innebar detta att det inte blev någon orientering i Mellbystrand som planerat. Vår resväg tog alldeles för lång tid.
Det blev iallafall ett litet besök, och vi hejade ordentligt på Lina då kom kom spurtandes på upploppet. Sen blev det potatis och lax.


LÖRDAG


Lördagen började med ösregn och frukost i sängen. Då det hade regnat över bestämde vi oss för att dra ner till stranden och checka läget. Det blev både lite fotboll och bad.
På eftermiddagen åkte vi in till Halmstad och parkerade husvagnen vid Östra Stranden för att sedan ta bilen in till stan.

SÖNDAG
På söndagen åkte vi till Arosfortet. (Det är i princip samma sak som Boda Borg).
Vi bestämde oss för att vara där i två timmar, och den ganska strikta och återhållsamma receptionisten meddelade att snittet låg på 3 avklarade celler om man var där under så lång tid (eller 'kort tid', som hon skulle ha uttryckt det.)
Då våra två, något svettiga timmar var slut utbrast receptionisten: (och kom ihåg att hon inte brukar vara så uttrycksfull)
"Nämen. Det gick ju superbra! Åh, en 100-poängare. Jag kan ju säga såhär; Det brukar man inte klara första gången man är här..."


Eftermiddagen och kvällen gick åt till att laga mat, bada, handla, ta det lugnt, sjunga, spela, åka longboard m.m
TACK för en trevlig campingsemester!


Svenljunga

Nu sitter jag här i Svenljunga, hos Mikael.
Snart ska vi in till stan på sommartorsdag.
Efter det blir det "pyjamasparty" och då ansluter sig David och Gustav också.

Härligt, härligt.

Imorgon blir det husvagnssemester, och då bär det av mot Halmstad.
Det blir första gången jag åker på husvagnssemester i hela mitt liv. Det är ju husbil som gäller annars, liksom.

Jag har förresten fått med mig pojkarna på att springa orientering! Wihoo. Jag tror det kommer gå ypperligt.
Festival

Gullbranna . Lö:da . Lina . Hästmannen . Skratt . Välta Tält . Campingbussen . Kajsa . Sol . Musik . Ikon-killen . Smålandsstenarbor . Bad . Fingerspitz . Sex-möten . Mat-trubadurer . Randiga klubben . Syskonbyte Flum . Gislavedsbor . Jordgubbar . Lisa . Glass . Havet

Oj, så kul vi har haft.
VASALOPPET

Jag är härmed anmäld till Vasaloppet 2011.

En sommardag

Nu sitter jag här vid datorn och det är torsdag, vecka 27. Tiden flyger iväg, men samtidigt känns det som det är evigheter sedan vi sprang ut där på skolans balkong och blev fria.


Snart ska jag, Lina och Kajsa åka iväg mot Halmstad och Gullbranna för att gå på festival.
Dagens höjdpunkt blir helt klart Lö:da.


Igår kom jag hem från en liten vistelse i skogen hos Söt-Emelie. Det var riktigt trevligt, men tiden gick aningen för fort... Men det brukar ju vara så om man har roligt.

I måndags cyklade jag ut till Kajsas stuga i Kolvarp, nästan exakt 3 mil från mitt kära hus.
Det gick fint och jag så inte en enda orm på hela vägen! Om jag ska vara ärlig kan jag meddela att jag övervägde att ta bilen istället för cykel, enkom för att slippa eventuella ormar. Så förebyggande är jag.
Jag hade faktiskt exakt lika mycket tur på hemvägen. Det var lika orm-tomt på vägarna då. Härligt!


Hoppas ni alla har en underbar sommar och njuter av dagarna.

Förresten hoppas jag att Spanien vinner VM. Inte för att jag är speciellt insatt (inte alls, faktiskt.) Men för att jag har blivit influerad av härliga familjen Ochoa!

Finbesök

Nu har jag jobbat ett par dagar och det har gått oerhört bra.

Mina arbetsuppgifter är inte jättekrävande, vilket oftast leder till att jag blir oerhört uttråkad.
I torsdags satt jag, som vanligt vid bordet och läste då jag plötsligt kollade ut genom fönstret...

"Jaha, men gött. Där kommer Micke."
Eller vänta nu? Var är jag någonstans?


Jag är så van att se Mikael näst intill varje dag, vilket gjorde att jag till en början inte reagerade på att han var i Värnamo. Men Micke hade satt sig i bilen och åkt ända från Svenljunga och hit, utan att förvarna mig. Så himla underbart! Oj, vad glad jag blev. Och förvånad, då jag tillslut insett att jag inte befann mig i Boråstrakten.
Ett stort TACK för att du kom, Mikael. Du gjorde mig dag.

Under fredagens arbetsdag blev det picknick tillsamman med Mikael, Lina och David. Mikael var och hämtade David vid stationen, och de gjorde världens bästa entré då de kom gående genom Apladalen med en gitarr och ett ägg, sjungandes på 'Soul sister'. Härigt, härligt.
Kvällen var också riktigt nice med gitarrspelande, promenad, grillning och allmänt flum.


Lördagens arbetsdag gick också riktigt fort, och det tackar jag David för.


Efter att, intensivt, ha inspekterat min arbetsplats tog vi plats ute i solen för att ta det relativt (riktigt) lugnt resten av dagen. (Det kom 11 besökare under hela dagen, för den som vill veta...)
Teddybjörnen Fredriksson . Belmin . Skratt . Cannonball . Tingshuset . Broccolipaj . Hatt-provning . Promenad . "Lisa, vi har jordgubbar också." . Arbetsförmedlingen . PratUtan dina andetag . Fågelbajs . Flum . Hosianna . Grillning . Mys . Soul Sister . Sol . Hallelujah


David. Tack för två härliga Dagar.Touren

Jag vill bara göra omvärlden uppmärksam på att Touren har dragit igång.
Tour de France.

Under 23 dagar ska de cykla 365 mil. DET är mäktigt.
Under nästan lika många dagar kommer nog min käre far sitta bänkad framför TV:n.
ICA

Av någon anledning tycker jag om ICA.
- Jag blir glad varje gång ICA:s egen medlemstidning buffé kommer i brevlådan.
- Alltid, när kontokort kommer på tal börjar jag helhjärtat försvara ICA Master Card med tillhörande internetbank.
- Och att komma till en hederlig ICA-butik (Med undantag av ICA Matjätten här i Värnamo), känns riktigt tryggt.

Men idag har de gjort mig besviken.
Jag skulle beställa tackkort idag hade jag tänkt. Det blev även en hel del andra kort, och en kalender, tre förstoringar och lite så...
Det är liksom lika bra att beställa allt på samma gång, så slipper man betala extra i frakt... tänkte jag.

Jag förstod inte riktigt vad jag såg då jag kollade på den totala fraktkostanden. 196 kr. (Tillåt mig använda ett utropstecken ! )
Det är ju rena rånet.
Trots att jag tillslut beställde mina bilder, kändes det lite snopet.
Det känns ovant att inte vara helt positiv till en såkallad ICA-tjänst. (Jag vet inte hur vedertaget det är, men jag kallar det så iallafall.)


Jag hoppas iallafall att fotona blir bra. Annars kommer min världsbild att rasa en smula.

RSS 2.0