Premiär under bar himmel

Idag har jag varit ledig. Men jag har inte gjort något kul iallafall.
Förutom att jag vaknade upp ute i morse.


Jag, Lina och Emma kom överens om att sova ute, och för min del var det faktiskt första gången jag sov under bar himmel.
Vi fick utstå både regn och blåst, men vi klarade det och när vi vaknade upp imorse var jag förhållandevis utvilade, någorlunda förskonad från nya myggbett och dessutom hade jag världens mest uppseendeväckande morgonfrisyr. Härligt!
.

Till vår förvåning märkte vi hur det började regna medan vi låg där på våra liggunderlag och försökte skyla oss från myggen. Det började som lite duggregn med övergick sedan i ett alltmer ihärdigt och påtagligt regnväder. Men jag var fast besluten att inte "ge upp" och lägga mig på altanen då jag väl hade bestämt mig för att sova under bar himmel.
För min del var regnet inget problem, men eftersom Emmas sovsäck började läcka in, strax innan två, bestämde vi oss för att lösa situationen. Så Emma hoppade raskt upp ur sovsäcken och hämtade en presenning som vi sedan kom att använda som någon form av sovsäcksskydd.
Nä, nu ska jag återgå till städandet av mitt rum...

Borås

Jag säger bara David. Höhö.


Nu har jag varit i Borås ett par dagar och dessa tillbringades tillsammans med Mikael, David och Gustav. Härliga pojkar detdär...
Vi inledde lördagskvällen med ett kvällsdopp ute hos David i Frufällan. Jag tycker det var riktigt varmt, men det höll inte de andra med om... Vi fortsatte med att laga mat, vilket tydligen var sensationellt i detta sällskap. Det blev kycklingfilé och couscous. För att inte laga mat så ofta var pojkarna kungar i köket!

Vi avnjöt denna rätt framför Disney-klassikern "Svärdet i stenen", vilken förövrigt visade sig vara en riktig besvikelse. (Särskilt för Gustav som hade fina film-minnen från barndomen som nu fick sig en ordentlig törn.)

Därefter blev det lite gitarrspel och sång (Jag agerade enbart åhörare, så ingen skada skedd... Hehe)


SÖNDAG
Dagen började med Gudstjänst i Korskyrkan för mig, Mikael och Gustav. (David var på Liseberg, så han kunde tyvärr inte närvara. Hehe)
Mötet var sannerligen kort och koncist, men inte mig emot. Därefter blev det sol, bad och volleyboll i Kyppesjön, och kvällen avslutades med film hemma hos Gustav.


MÅNDAG
Idag har jag och Gustav varit på stan hela dagen. Det var riktigt varmt, och efter att ha gått i ett antal affärer satte vi oss vid Viskan och pratade istället. Där satt vi sen tills det var dags för lunch. Och vilken lunch sen! Kycklingfilé och potatis på Jensens. Mums!
Lite senare anslöt sig David, vilket var ytterst trevligt.
Vid sju avgick mitt tåg från stationen, och en toppenvistelse avslutades med ett alldeles för kort David-samtal.Hej!

En oplanerad midsommar

Igår vad det midsommar, om någon nu råkat missa detta.
Kajsa, Emil och Nikolina hämtade upp mig strax innan halv två och vi påbörjade då färden mot Halmstad.
En aaning försenade mötte vi sedan alla de andra vid missionskyrkan i Gislaved.

Tillslut kom vi iallafall fram till Halmstad och då stannade en del av oss för att kolla på fotboll på någon pub. Resterande delen åkte till Östra Stranden för att spela volleyboll och ta det lite lugnt.
Därefter blev det lite "köpa mat-dags", och jag och Nikolina bestämde oss för att inte förlita oss på den inköpta engångsgrillen, utan köpa mat som inte behövde tillagas. Potatissallad med rostbiff och skinka.

Därefter styrde vi färden mot Mellbystrand och där stannade vi sedan hela kvällen. Det blev lite fotboll, bad, "lägersånger" runt elden, volleyboll, promenad och annat trevligt.

Ungefär lagom till dess att vi kom fram berättade Emil att vi inte hade någon stuga att sova i. Så vi åkte hem sen på natten... Ytterst oplanerat med ändå oerhört härligt.

Glad midsommar.


.

Jag önskar er alla en underbar midsommar!

En dag

Idag har jag varit ensam hemma, och oj så uttråkad jag har varit.

- Sola, går bra en liten stund. Sen sitter jag där i stolen och vrider och vänder på mig för att tiden går alldeles för långsamt.
- Spela volleyboll, är ganska svårt och dessutom ganska tråkigt att göra själv.
- Sitta vid datorn, känns ganska onödigt när det är så fint väder. (Med risk för att låta otroligt svensk, men det gäller ju att "passa på".)

Men att prata i telefon går iallafall bra. Och Gustav dämpade min oerhörda rastlöshet ett tag iallafall.

Denna bild får mig att tänka på Tunisien, då jag gjorde det till en vana att alltid ta en extra baguette-bit till Gustav under måltiderna.


Nu ska jag ner på stan med mamma.

NYHEM

Nu har jag och Kajsa precis kommit hem från Nyhem.
Åh, så härligt det har varit.

Underbara människor, fint väder och en campingbuss. Kan det bli bättre liksom?

Måndagkvällen började med en gemytlig studentfest, fortsatte med en minst sagt härlig danskväll och avslutades med alldeles för lite sömn.
Oj, vilken härlig dag!


TISDAG
Volleyboll . Godisbutik . Polis . Finska . Skratt . Bullens pilsnerkorv . Mhm (välj själv om du vill ha det överklassigt eller kaxigt) . Fotboll . Sol . Sömn på LP-mötet . Ikon-försäljare .

Efter att ha sovit bort större delen av tisdag förmiddag, vaknade vi upp pigga (not) och glada för en ny dag!


ONSDAG
Kajsa och Jag åkte hem på förmiddagen, nöjda och glada efter en toppenvistelse på Nyhem tillsammans med Micke, David, Gustav och Kusin-Viktor.
Hej!

Underbara Ljud- & Bildskolan

Det känns väldigt konstigt och tråkigt att jag aldrig mer kommer vara elev på LBS.
Jag kommer sakna allt så sjukt mycket!

Vad jag har skrattat under dessa år. Helt underbart.
Jag kommer sakna allt! Särskilt lärarna. De är verkligen helt fantastiska. Jag försökte säga det i mitt lilla "tal" på studentdagen, men jag vet inte om det framkom riktigt ordentligt, eftersom jag var på god väg att börja gråta när jag stod där framme.

Det har verkligen varit underbart att bara komma in till Frallan och se hans stora leende, och prata lite om David Larsson. Han är verkligen alltid glad, och ser alltid lite sådär finurlig ut. Riktigt underbar person.
Eller Fredrik Sallmén, som sitter där med sin kaffemugg och ser sådär hård och tuff ut. Men som egentligen tycker om oss elever riktigt ordentligt.
Jag och Favorit-Frallan.


En annan av mina absoluta favoriter är Marcus Persson. Han är så himla smart, klok och rolig. Jag skrattade alltid jättemycket på hans lektioner. Jag övervägde liksom att läsa Matte D, enbart för att lektionerna var så roliga.
Härliga Mattias Denkert bör också nämnas i denhära text som mer och mer liknar en hyllning till LBS:s lärare. Att komma in på hans kontor och prata bort några minuter, då han egentligen är upptagen med annat, är riktigt roligt. Han har lärt mig massa som jag kommer ha nyttan av i framtiden. Studentsången, vem Roland Cedermark är, och hur bra Sundsvall är, är bara några av de saker som han tagit sig tid att lära mig.
Gladaste Marcus.


Härligaste Mattias.Oj, vad jag började gråta då jag kramade om lärarna...Stefan Spikh. Mannen, Myten, Legenden, liksom. Han glider runt på skolan och sprider en otrolig känsla av glädje. Humor har han också, och det är aldrig tråkigt då han är i närheten.

Min kära svensklärare Hanna Vilnersson är också riktigt härlig att prata med. Hon är alltid så pigg och glad.
Mysiga Hanna.


Glade och charmige Filip Gustavson har också en stor del i Ljud- & Bildskolans härliga stämning. Han är så otroligt käck och munter, och kommer då och då med en riktigt dråplig kommentar, vilket är riktigt underhållande.


Sen vill jag rikta ett stort TACK till alla andra lärare som också gör LBS till den fantastiska skola det är.


Det är mycket som gör LBS till en underbar plats.

STUDENT!

Sjungom studentens lyckliga dag!

Gemenskap

Idag var det gemenskapsdag på Almenäs.
Det känns sorgligt att det är näst sista dagen på LBS. Imorgon är det liksom studenten!
Helt sjukt!

Det var iallafall en ytterst trevlig dag, och lärarna ägde oss ganska rejält. He he.
Men kul hade vi, och vi kämpade tappert.Nu blir det torsdagsfika med Olivia och Micke.

Förresten. Jag hade inte med mig min skåpsnyckel idag. (jag hittade inte den) Så vaktis fick knipsa upp det. Kul att förstöra låset sista dagen. Hehe.

Hej!

Vad är väl en bal på... Grand?

Jag hade världens bästa balkavaljer, i form av Mikael. Snyggaste entrén gjorde vi också.

Jag blev besviken på att det inte var någon vals! Jag och Micke som hade fått "proffs"hjälp av Mattias, Markus, Hanna och Linda.

Annars var det en synnerligen trevlig kväll.

BAL

Idag är det dags för studentbalen.

Jag har inte varit överdrivet pepp på det, men igår blev jag lite mer taggad.


Nu ska jag snart ner till stan och fixa håret och bli sminkad. Hoppas det blir bra.
Kom gärna till Grand ikväll vid halv sju och kolla på mig och Micke, och alla andra som har gjort sig fina.

Sveriges nationaldag

Idag valdes Gustav Vasa till kung för ett antal år sedan (1523). Och 1809 års regeringsform fastslogs. Det känns stort. He he.

Tyvärr blir det inget vidare firande för mig. Jag ska nämligen jobba i kära Apladalen. Där har de visserligen ett nationaldagsfirande, men jag sitter i en stuga, ungefär 300 meter från där firandet äger rum.
Men det är inte detta som grämer mig. I själva verket är jag inte jättemycket för att fira nationaldagen.
Det som gör att jag inte känner för att jobba är, dels det faktum att halsen gör ont som bara den. Men framförallt, för att jag missar Gislaveds bal.

Jag som så gärna hade sett alla fina par som vandrar genom "stan".

Nu ska jag städa lite på mitt rum. Det är verkligen sjukt stökigt.
Och så kan det ju inte se ut på studentfirandet på lördag.

Förresten. Här är en bild till Gustav Ekman, och alla andra som vill se hur den underbara Campingbussen ser ut.


Hej!

Volleyboll och en sommar med Göran

Igår stannade jag kvar i Borås efter skolan.
För övrigt bör det nämnas att jag numera kan studentsången. Efter ypperlig hjälp av Mattias Denkert. Merci Beaucoup.


Jag, Olivia, Mikael och Gustav gick och fikade. (Fredagsfika är icke att förkasta.)
Jag och Gustav fick vår vilja igenom, och Mikael & Olivia gick tillslut med på att sitta ute i solen.
.Efter fikan blev det volleyboll och grillning. Trevligt som bara den.
Jag ser allmänt lam ut, David hungrig och Lennie ser lite sådär halvt "omedveten" ut. Som om han inte vet att Gustav ta kort.

Kvällen avslutades hemma hos Lennie med 'Sommaren med Göran'. Eftersom det inte är en vidare djup film som kräver så mycket ansträngning för att förstå passade den utmärkt för ändamålet. (Jag kan meddela att ingen av oss var särskilt pigg.)
.
Jag har varit trött hela veckan nu. Jag börjar fundera på om 13 år i skolan börjar ta ut sin rätt. Haha. Dessutom har jag börjat tycka tågresorna till och från skolan är jobbiga nuförtiden. Men nu är det inte lång tid kvar.


Idag har jag jobbat. Jag var sjukt trött, men jag överlevde dagen iallafall. Lina, Hanna och Anna kom och hälsade på mig en timme. Det var gött, så tiden gick lite. Annars är det inte så mycket att göra. He he.
.
Hej!

Skåpstädning och frukost på sängen

Idag vaknade jag av att Lina kom in till mig. Hon hade med sig två rostade mackor i form av hjärtan samt några vindruvor. Hon är för söt, min syster.

"Du får komma ner om sju minuter för då är äggen klara."

Anledningen till detta fina uppvaknande var att jag är klar med alla skolarbeten! Så himla underbart.Nu sitter jag här i skolan tillsammans med Mikael och Olivia. Vi har inget att göra. Naturkunskapen börjar inte förrän halv elva och då ska vi äta glass och göra utvärdering.

Jag tänkte vara lite effektiv och städa mitt skåp nu.
Jag tror att det finns en gammal baguette där sedan det skriftliga nationella svenskaprovet. Den bör slängas i en papperskorg snarast möjligt. Så det ska jag ta och göra.


ARENAKAMPEN

Idag var det dags för Borås gymnasieskolor att mötas i den prestigefyllda arenakampen.
Alla på LBS var självklart laddade till tusen.
Det roliga är att vi vet från början att vi inte har någon chans i själva fotbollen, men vår hejarklack är inte att leka med. Vi skriker och hojtar som bara den, för att riktigt stötta vårt kära skollag. Och trots att vi inte är överdrivet många hörs vi en hel del.
Jag och Micke tänkte gå innan LBS hade spelat klart, men efter att Frallan kollat besviket på oss bestämde vi oss för att stanna sista matchen också.Sen blev det iallafall fika med Gustav på Bakgården.
Efter fikan gick vi och satte oss vid viskan i det underbara vädret. Det är så härligt med sommar!
.
Tänk att det snart är STUDENTEN. på fredag! Det är helt galet!

Volleyboll

Igår körde vi volleyboll på Almenäs. Foto- & Videogruppen.
Det var jättefint och härligt väder med det blåste ganska mycket. Men det var trevligt iallafall.
Lägg märke till hålet i Stefans skjorta. SÅ mycket offrade han sig.
Linda bjöd på hembakade chokladmuffin. Gott som bara den.


Idag blev det onsdagsglass med Emelie. Det var minst sagt ett tag sen den traditionen ägde rum senast. Vi lyssnade även en liten stund på Micke, Gustav och David som repade för att spela på niornas avslutningsfest senare på kvällen.


Hej!

slut

Nu har jag INGENTING kvar i skolan. Den sista resten gjordes idag, då jag pratade om en engelsk bok jag läst.
Imorgon är det Arenakampen, vilket jag ser fram emot sjukt mycket. Det ska bli så himla roligt.

STUDENTMIDDAG

Nu nalkas verkligen studenten. Studentresan är avklarad, och numera även studentmiddagen.
Och vilken middag sen! Så himla roligt. Jag tycker verkligen om LBS.
Alla var så fina, så.


Min bordskavaljer var Frallan. (Nu hade vi ingen sådan, egentligen, men jag väljer att kalla min bordsgranne för detta ändå. Det låter ju så fint, liksom.)
Stilige Micke och Söt- Olivia.


Jag och Frallan hade det trevlig.


Efter middagen blev det dans. Då vi inte var på dansgolvet och röjde var vi ute och tog lite frisk luft.


Svensklärar-Hanna och Jag.


En kväll värd att minnas.

RSS 2.0