Great Ocean Road. Del 2

Vägen till boendet var ganska... speciell. Pappa sa att det måste vara en av de krokigaste vägarna i hela världen. Det var inte rakt många meter på den 4 mil långa vägen, om man säger så...

Vårt Bed and Breakfast visade sig vara oerhört familjärt. De som jobbade där var jättesnälla och vi fick beställa mat när vi kom fram, trots att köket egentligen hade stängt. Det kändes som de hade pratat en del om oss innan vi kom dit, för när pappa skulle gå och lämna ryggsäcken på rummet träffade han en man som jobbade där.
"Är det du som är Kennet?", frågade han.
Och när han kom ut i köket till de andra hörde vi han säga något om att Mr Sandstrom hade anlänt.

På morgonen efter fick jag och Pappa syn på några papegojor som satt på verandan. Medan vi stod där och betraktade fåglarna kom en av männen som jobbade där och sa att de kom och åt ur handen om man hade fågelfrön i den.
"Åh, Coolt", sa jag, varpå han hällde över fågelfröna i min hand och genast var det tre papegojor där och åt. Det var lite häftigt. Haha...

Efter frukosten begav vi oss tillbaka mot civilisationen igen och på vägen stannade vi och tog kort tillsammans med en känguru-skylt. När vi kom och körde på en slingrig väg fick vi plötsligt syn på en Koala i ett träd. Vi stannade vid vägkanten för att kolla närmare på den. Den höll på att klättra ner från trädet och när den sedan gick över gatan började jag skratta där jag stod. Den rörde sig så otroligt kul! Den liksom gungade från sida till sida. Aja. Kul såg det ut iallafall. I trädet bredvid låg en annan Koala och sov.




Den obligatoriska känguru-bilden.



Störtskön Koala... Det ser avslappnande ut.


Ett annat av våra stopp på 'Great Ocean Road' var de tolv apostlarna. Det är några stenformationer som står ute i havet. Det var verkligen jättefint.








Den 30 December var tredje dagen vi hyrde bil och då bestämde vi oss för att åka till en strand och bada. Eftersom Melbourne med omnejd har otroligt många trafikljus och att vi kom i otakt med dessa just denna förmiddag, tog det oss ganska lång tid att komma de 4 milen till Mornington. Väl framme hittade vi iallafall en parkeringsplats och gick ner till stranden för att bada. Det var jätteskönt.







När vi var på stranden märkte jag inte hur varmt det var. Men efter någon timme bestämde vi oss för att åka in till Melbourne och lämna bilen. När vi kom ut från biluthyrningen och steg ut på gatan slog värmen emot en som en vägg. Sjukt varmt! Jag orkade verkligen inte göra någonting sen på eftermiddagen. Det enda vi gjorde var att gå och handla, och det var jobbigt, bara det. Pappa och Lina gissar på att det var omkring 40 grader.

Hela Great Ocean Road var helt fantastiskt. Så fina vyer och miljöer. Helt galet. Om ni åker till Australien någongång så borde ni verkligen åka lite på den.





Kommentarer
Postat av: Maggan

Ja visst är den väl fantastisk, vilka vyer osv. Vi såg tyvärr inga djur överhuvudtaget på vår resa längs den trippen, bara skyltarna. Tack o lov att det inte var så varmt när vi var där.

Här är det ca 15 grader kallt, snö o solsken, fantastiskt fint. Tur att det inte är 40 grader kallt.

Ha det fortsatt fint på er vistelse downunder o ett gott slut o ETT GOTT NYTT ÅR önskar vi er. Känns konstigt att ni går in i det nya året före oss. Kram

2009-12-31 @ 10:57:29
Postat av: Ida

Hej Lisa ! Gud va kul att du fortfarande läser min blogg, det gör mig glad :)

Tack så mycket för dina ord, det värmer !

Hoppas allt är bra med dig, vilket det verkar vara just nu iallafall ;)

Gott nytt år ! :D

2009-12-31 @ 12:55:28
URL: http://kallasidde.blogg.se/
Postat av: Katarina och Danne

Gott Nytt År till er allihop

Nu har ni firat färdigt och vi har inte ens börjat än. Gick Alandsrydsrundan på förmiddagen. Tio minusgrader, strålande sol, rimfrost på träden. Kan det vara bättre? Det var som att vandra i ett vykort.

Jag mailade till Lisa om Folksam. Allt ok.

Kramar

2009-12-31 @ 17:17:58
Postat av: Lisa

Maggan. Vad underbart det låter med snö och solsken. Igår regnade det här i Melbourne. Men vi åkte in en liten stund till stan iallafall. Vi, och en halv miljon andra. Hehe. Det var trångt.



Ida. Gott nytt år till dig också. :)



Katarina och Danne. Härligt med fint väder i Värnamo också.. Jag kan tänka mig att Alandsrydsrundan var fin. Jag fick ditt mail. Vad bra.

Alla här hälsar! Gott nytt år.

2010-01-01 @ 05:31:44
URL: http://lisaseskapader.blogg.se/
Postat av: Anna

Gott nytt år Lisa! :) gud va härligt det ser ut att vara, hoppas du hade det mysigt på nyår! många kramar

2010-01-01 @ 13:52:32
URL: http://gatukiosk.blogg.se/
Postat av: joke

Gott Nytt År Lisa och resten av familjen!!! Kul att följa resan. Som tur är vet vi att isen är tjock för nu har vi inte Kenneth att fråga, fin skridsko-is på Vidöstern! Affe och Joke

2010-01-01 @ 15:24:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0