Sista dagen i Australien

Nu är vi framme vid vår sista dag här i Australien och imorgon flyger vi istället till Thailand. Det känns verkligen jättekonstigt. Tiden har bara flugit iväg och det känns inte som vi har varit borta alls länge. Men det har vi.
Dagen innan vi skulle flyga hit var jag och några härliga vänner och åt pizza tillsammans. Det känns som evigheter sen, och det är ju faktiskt 7,5 veckor sen.

Vi har iallafall hunnit med en hel del under vår resa, och som avslutning på denna resa tänkte jag bjuda på en bildvisning med bilder från lite av det vi har gjort under alla dessa veckor.



Efter en sex timmar försenad flygresa var vi äntligen framme i Melbourne. Där fick vi äntligen återse Lina, Linnea och Adam.



En av de första dagarna åkte vi till en park och kollade på vilda kängurur.
Det var häftigt. Förra gången när vi var i Australien såg vi bara påkörda Kängurur. Så det kändes skönt att få se när de hoppade omkring.


 
Lina och Pappa sprang ett lopp i Williamstown och jag och Linnea agerade hejar-klack. Självklart med sverigetröjorna på.



Ganska tidigt på resan introd


Efter några dagar i Melbourne åkte jag och Lina till Surfers Paradise för att hälsa på Anna. Dagarna där var toppen, förutom att vi blev av med större delen av vår elektroniska utrustning.



Därifrån tog vi flyget till Sydney och mötte upp Mamma och Pappa.



I Sydney gjorde vi diverse utflykter. Bland annat till Blue Mountains, där vi såg bergsformationen three sisters. Häftigt.



Den 23 December träffade vi Hanna, Mickan och Elin. De är ett gäng härliga Värnamotjejer som hyrde en lägenhet i Bondi Beach under några veckor.



Natten till den 24:e kom vi tillbaka till Melbourne, och julafton firade vi i Svenska Kyrkan.



Mellan jul och nyår hyrde vi bil och åkte på en liten utflykt till Great Ocean Road. Där var vi bland annat på Koalajakt i Kennet River. Det gick fint och vi fick syn på en hel del koalor.



Känguruskyltar fanns det också gott om längs med vägen.



Sen åkte Mamma och Pappa till Adelaide och jag och Lina var kvar i Melbourne. Det blev några härliga dagar då vi gick på stan, var på stranden och tog det allmänt lugnt.



Sen kom Linnea och Adam tillbaka från sin semestertrip ute i bushen.



Efter någon dag flyg jag och Lina till Perth på västkusten där Mamma och Pappa befann sig för tillfället. En dag tog vi båten till Rottnest Island, hyrde cyklar och cyklade runt den fina ön. Det var verkligen sjukt fint!



I Perth hyrde vi bil och åkte söderut. Det var verkligen... öde. Men det fanns iallafall några ställan vi stannade på. Margret River och Denmark.



I Denmark tog jag och Lina en surflektion. Det var vi, två barn och deras pappor, som ni kan se. Det var verkligen kul! Vilket gäng vi var, alltså. He he.



Perth var en trevlig stad. Väldigt isolerad. Det är närmare till Singapore än till Sydney. Fatta hur stort Australien är, eller!



Efter Perth flög jag tillbaka till Melbourne, medan resten av min familj åkte vidare till ön Tasmanien. I Melbourne hade jag praktik hos Linnea. Det har varit riktigt kul. Jag har sytt en del, och fotat. Jag och Linnea gick på Australian Open en dag och kollade när Sofia Arvidsson spelade. Det var häftigt.



Efter en vecka kom de andra tillbaka till Melbourne...



Då gick vi på tennis igen. Denna gången var det en show match. Mats Willander och Anders Järryd spelade. Vi fick Willanders autograf. Hehe.
Jag lyckades även få Mats att behöva göra om en serv, eftersom jag råkade heja på honom mitt i uppkastet. Han tyckte det var ganska kul. Pappa ropade till Järryd en gång och sa att han hade bra serv. Då vände han sig mot oss och tackade så hjärtligt. Hehe.



Det har blivit en hel del grillning, vilket har varit toppen. Det finns inget som går upp mot en kväll ute i solen med potatissallad och en grillad köttbit.



Adam har åkt iväg till St Kilda en del och Kite:at. Det verkar verkligen häftigt. Jag skulle också vilja kunna Kite:a.



Idag. Sista dagen i Melbourne åkte vi upp i Eureka. Det är ett höghus som är 300 m högt. Där hade vi en enorm utsikt över staden. (Det känns ju bra att få en överblick och ett sammanhang av staden lagom till man ska åka hem.)



Linnea var uppe i huset för andra gången. (Det låter lite tamt att kalla det för hus, men i brist på andra ord, använder jag mig av det iallafall.)




Projektarbete och Känguru

Nu har jag kommit en bit på mitt kära projektarbete. Igår fotade jag Lina och Adam när de spelade scrubble, och sen fotade jag några produkter också. Hehe. Det måste ha sett roligt ut när vi gick till Parken. Ett bord, och sex lampor var bara en del av alla de saker vi bar upp.





På kvällen grillade vi. Det blev bland annat kyckling och Känguru. Det var spännande. (Jag hoppas att ni förstår att det som var spännande var kängurun. inte kycklingen. Hehe.) Till efterrätt blev det Pavlova. Det är en slags marängtårta med massa frukt uppepå. Det var gott som bara den.

Det känns verkligen konstigt att det är -20 grader hemma, samtidigt som vi här nere kan ligga på stranden. (Att det är -20 grader hemma har jag hört av en hemlig källa. Eftersom jag inte läser samhäll B längre kommer jag inte vara källkritisk och undersöka källans trovärdighet. Bara så att ni vet.)
Jag hoppas att det kommer finnas någon snö kvar när vi kommer hem. För jag vill hinna med lite natt-pulkaåkning. Och skidor, såklart. Lite snowboard skulle ju inte heller vara fel.

Praktik och Australian Open

Igår kom mamma, pappa och Lina hit till Melbourne. Eller, egentligen kom de i förrgår, men då kom de när vi andra hade lagt oss på kvällen så det räknas inte riktigt. Hehe.
De har varit på Tasmanien en vecka och haft det trevligt. Pappa berättade om en vandring de hade gjort en av dagarna. Då hade de sett två tigerormar. Det är en av världens farligaste ormar. Tänk skulle jag varit där. Jag blir ju livrädd och drabbas av panik bara jag får syn på en liten snok. Det var nog tur att jag inte var där. Usch, ja.

Idag har jag och Linnea jobbat på, liksom de andra dagarna sen jag kom hit. Det gick fint. Jag sydde bla, 4st örngott och sen testade jag och Linnea att göra badges. Det gick också bra, och de blev riktigt fina.
Mamma, Lina och Pappa tillbringade dagen inne i Centrum och sen mötte vi dem på Chaddies. (Ett stort varuhus)
Tanken var att vi skulle äta tillsammans och sen åka in till centum och åka upp i ett högt utsiktstorn, Eureka.
Linnea tänkte att det skulle vara trevligt att vidga mina vyer på matfronten. Jag menar, om jag har klarat sushi-steget kan det ju inte vara så svårt att testa resten av världens alla kök.
Efter en stunds velande bestämde vi oss tillslut för det mexikanska köket. Det blev någon slags kyckling och ris i pitabröd. (Inte så originellt, kan tyckas.) Men det var massa mexikanska kryddor och lite grönsaker och sånt också. Gott var det iallafall.
Men sen.
Jag kan ju säga att jag är glad att det inte är Mexiko vi ska till nu, efter Australien. Direkt när jag ätit upp började jag få ont i magen och efter ett tag blev det närmast outhärdligt. Vi fick ställa in vår planerade utflykt till Eureka och under hela bilfärden hem satt jag och hyperventilerade. Usch, vad dåligt jag mådde. Jag fick lägga mig i sängen direkt när jag kom hem och där har jag legat sen dess.
Fast nu kände jag mig lite bättre och vågade mig ut i vardagsrummet.

Det var min första upplevelse av den Mexikanska maten. He he.

Jag har jobbat järnet på mitt projektarebete nu också. Fotat massa produktbilder till min katalog. Så jag har att göra nu när jag kommer hem iallafall. Det är en hel del bilder kan jag ju meddela. Och jag ska frilägga allihop. Och igår planerade jag faktiskt hur hela katalogen ska se ut. Vilka bilder som ska vara med och så.

Jessi berättade att projektarbetets deadline är den 12 April. Det känns ganska snart, faktiskt. Men men. Nu har jag kommit igång iallalfall. Är det någon som vet vilken vecka påsklovet är, och vilka veckor vi har praktik?
Det känns skönt att jag har de tre veckorna att göra skolarbeten på.

Igår var vi förresten på Australian Open igen. Vi såg någon show match där Mats Wilander och Anders Järryd spelade mot varandra. Jag orkar verkligen inte lägga upp några av de bilderna nu, så jag gör kanske det någon annan dag.
Även om jag mår bättre nu är jag inte riktigt fit for fight än. He he.

Ha det fint, allihopa.

Solenergi

Jag tänkte vara duktig och göra lite skolarbeten såhär på kvällskvisten. Jag har ganska mycket att göra och jag bestämde mig för att ägna mig åt projekt och företagande, och naturkunskapen.
I Projekt och Företagande håller jag på att skriva ett reportage, och det gick fint. Jag kom ganska långt faktiskt.
Naturkunskapen gick inte fullt så bra. Jag ska skriva ett arbete om solenergi. Men jag orkar verkligen inte! Inte nu. Inte idag.

Jag känner att jag skulle behöva lite av all den energi som solen utsöndrar. Det känns nästan skrattretande att läsa om solen som har så sjukt mycket energi, när jag sitter här med en energi som för tillfället är spårlöst försvunnen. Varje sekund ger solen ifrån sig mer än all den energi som människan har använt under alla dess år på jorden! Det är ju galet.



Nu när jag satt och kollade igenom några gamla bilder hittade jag denna på getingen. Eller om det är ett bi. (Jag har aldrig riktigt lärt mig vilket som är vilket)
Det fick mig iallafall att fundera på om jag borde ha med något om fotosyntesen i mitt arbete. Men det orkar jag inte fundera över nu.

Jag skriver helt enkelt bara 'FOTOSYNTES' med storlek 16 någonstans i mitt lilla solenergis-dokument, så att det syns ordentligt. Så får jag återuppta den funderingen sen, när jag bestämmer mig för att vara duktig och göra skolarbeten nästa gång.

Hej och Godnatt!


Jobb, jobb, jobb

Nu är praktiken igång riktigt ordentligt här nere. Jag och Linnea jobbar på som bara den.

Idag har jag fotat en himla massa saker. Alltifrån väskor och kuddar, till lampskärmar och tavlor. Vi byggde upp en liten studio här hemma och där höll jag till, medan Linnea gjorde laptop-fodral.

Igår var vi på en liten fotoresa med det var alldels för mycket folk ute, så det var svårt att få till några fina foton. Så idag steg vi upp tidigt för att vara ute innan alla andra människor. Vi åkte till Brighton Beach för att fota några fina badhytter och sen åkte vi till St Kilda och fotade en pir. Fotona ská jag ha till mitt projketarbete som går ut på att göra en produktkatalog till Linneas företag.




Linnea tyckte att det var bäst att dokumentera mitt flitiga arbete. Hehe.


Nu ska jag göra sallad till kvällens grillafton. Fläskkotlett, potatissallad och tennis. Kvällen är fulländad.
Förresten. Jag skrev i ett tidigare inlägg att det mesta handlade om tennis här i Melbourne nu. Idag fick jag det bekräftat! När jag och Linnea var och handlade idag såg jag en kille som köpte 32 tennisbollar! (Man kan ju fråga sig vad jag har för liv, som ställde mig och räknade dem. Men TRETTIOTVÅ(!) stycken var det. iallafall)

Hej å hå!

Adam på kiteboard

Igår var Linnea och Adam på 30-års-fest. Så jag var ensam hemma ett tag.
Förutom att sova lite längre än vanlift, passade jag på att skära ut några mallar som jag ska använda när jag trycker imorgon. Vi får se vad det resulterar i.

På eftermiddagen kom Linnea hem och vi åkte till St Kilda för att kolla på Adam när han kite:ade. Det var visst lite konstig vind igår, enligt Adam. Så det var svårt att surfa. Men det såg härligt ut iallafall.
















Idag skulle jag och Linnea åka på en liten foto-resa. Vi skulle fota till mitt projektarbete. Men det blev inte så mycket foton. Det var alldeles för mycket folk ute på stränderna och bilar stod parkerade precis utanför alla fina hus som vi tänkte fota.
Så imorgon ska vi ge oss ut i ottan för att få så folktomma bilder som möjligt. He he.

Hej!

Australian Open

För tillfälle kretsar det mesta här i Melbourne kring Tennis. Australian Open är igång. Eftersom Robin Söderling åkt ut i första matchen var vi inställda på att gå på en icke-svensk match. Men så fick vi höra på nyheterna att Sofia Arvidsson vunnit sin match och därmed var vidare i turneringen. Perfekt!
Så vi bestämde oss för att gå och kolla på hennes match dagen efter.

Efter att pappa förklarat reglerna för mig under vår Perth-vistelse kände jag mig redo att besöka tennis-evenemanget. (Jag vet inte varför men jag hade verkligen ingen koll på poängräknandet i Tennis innan. Uppenbarligen är det något som mina tidigare idrottslärare glömt att förklara. för mig.)

Sofia spelade på court 2 och när vi närmade oss kunde vi höra den svenska klacken. Självklart anslöt vi oss i våra otroligt fina sverigetröjor!





Eftersom jag själv inte hade någon koll på tennis för fram till någon dag sedan utgår jag från att alla inte vet hur det gick i matchen. (Jag har la inte så bra koll på tennis nu heller, men jag vet hur det funkar iallafall.)
Sofia förlorade TROTS ett oerhört stort stöd från den svenska klacken. Vi var utan tvekan den största hejarklacken! Sverige är förresten kända för sina hejarklacker under Australian Open.


Sen gick vi och kollade runt lite på området. Vi kollade på en match mellan en Polack och någon annan. (som ni hör. Jag är oerhört insatt. ;) Haha...)






Nu har jag min praktik här i Melbourne. Vi har jobbat på riktigt ordentligt, jag och Linnea. Linnea har ett företag där hon håller på med screen-tryck. Igår sydde jag nio örngott och dagen innan sydde jag 29 små-kuddar. Imorgon ska vi fota några av profukterna så förhoppningsvis kommer det upp några bilder på bloggen, för den som är intresserad.

Ha en fin dag allihopa.
Tack för alla kommentarer förresten. Kul att ni hör av er.


Perth

Nu sitter jag här i Melbourne. Linnea kollar på tennis, Adam har precis duschat och jag tänkte uppdatera min blogg. Det var ju ett tag sen.

De senaste tio dagarna har jag befunnit mig i Perth med omnejd tillsammans med Mamma, Pappa och Lina. Det har varit toppen.


En dag tog vi färjan över till Rottnest Island. Det var sjukt fint! Vi bestämde oss för att hyra cyklar för att ta oss runt den lilla pittoreska ön. (Bilar var förbjudna.)
Med tanke på att min cykel nte hade några växlar, kändes skrotfärdig och lät lite oroväckande när farten blev lite för hög, gick det förvånandsvärt bra att cykla. Vi tog oss de två milen utan några incidenter. Det kändes iallafall skönt att ha cykelhjälm.




Vi hyrde även bil under några dagar. Vi hade bestämt oss för att köra söderut och första målet var Margaret River. Vi hade hört mycket om det stället, men det var faktiskt inte så mycket att ha. Jag och Lina hade tänkt prova våra (näst intill obefintliga) surf-skills, men det blev inget med det. Det blåste hur mycket somhelst, och dessutom var det jätteströmt och massa korallrev. Alltså: Man skulle inte vara nybörjare för att surfa där.



Vi stannade två nätter i Margret River och sedan for vi vidare längre söderut. Vi gjorde ett snabbt stopp vid en fyr. Den var la fin, men jag föredrar långe Erik på Ölands norra udde. Hehe.
Vi stannade även till vid ett träd som man kunde klättra upp i. Jag, mamma och pappa klättrade upp på avsatsen som var ca. 30 meter upp i trädet, medan Lina satt nedanför och kollade på oss.
Det kändes lite osäkert att ta sig upp i trädet eftersom man bara klättrade på några järnpinnar, och dessutom fanns det inget skyddsnät under...




Vi bodde i ett ställe som hette Denmark också. Där var vi på Ocean Beach, en av dagarna och mamma bokade in mig och Lina på en surflektion. Det var toppen! Teorin var iochförsig ganska tråkig och onödigt lång, men själva surfingen var great! Den oerhört tighta våtdräkten fick mig att se ut som en säl, och den gröna, näst intill självlysande västen gjorde outfit:en fulländad. Eller vad säger ni? Haha.




Efter några dagar återvände vi åter till Perth.
Igår natt tog vi flyget tillbaka till Melbourne. Därefter tog jag en skybus in till stan, och hoppade sedan på ett tåg som gick ut hit till Mc Kinnon. Det gick fint.
Mamma, Pappa och Lina flög vidare till Tasmanien där de ska vara en vecka.

Ha det fint allihopa.


Bad och Grillning.

Idag var det varmt här nere i Melbourne. Vi drog ner persiennerna och satt framför tvsoffan hela förmiddagen eftersom vi var för utmattade för att orka göra något speciellt. (Adam hade barmhärtigt nog ställt in en fläkt till mig igårkväll, så jag slapp iallafall vakna svettig.)

Eftersom detta var min och Linas sista dag här i Melbourne innan vi drar vidare till Perth kände vi att vi var tvugna att göra något iallafall. Nu kommer jag inte tillbaka till Melbourne förrän den 19 Januari.
Så när vi samlat tillräckligt med kraft bestämde vi oss för att åka iväg till Albert Park och bada.










När vi varit på stranden ett tag gick vi och köpte varsinn glass. Därefter drog vi till Coles och handlade mat inför kvällens grillning. Kyckling och Potatissallad. Åh, så gott.




Maten var exemplarisk och Linnea hade på sig sin fina långklänning, kvällen till ära.
Nu sitter Linnea och skype:ar. Jag, Lina och Adam sitter inne i "mitt" rum och surfar runt. Jag, och Lina på våra datorer, och Adam fixar med lite musik på sin kära iPhone.

Men nu blir det Cheesecake!

Ha det fint.

Olivia, Jessi och Micke

Idag har jag tänkt lite extra på Jessica, Olivia och Micke. Anledningen till detta var att jag plockade undan lite kläder och hittade då tre brev som jag fick innan jag åkte iväg på min resa.
Jag satte mig genast på sängkanten för att läsa igenom texterna igen.

Olivia hade skrivt ett jättfint kort till mig (På morgonen, samma dag som jag skulle åka fick jag även ett par kakor av henne som hon bakat till mig. De fanns med under hela ner-resan och var väldigt uppskattade av hela familjen.)
Jessi hade satt ihop ett litet häfte och skrivit massa fina saker. Sommarens Helsingborgsresa fanns också med på ett hörn.
Micke hade skrivit ett långt och utförligt brev om allt han skulle göra medan jag var borta. Det var sannerligen ambitiösa planer den pojken hade.





Söt-Olivia när hon häsade på mig i Värnamo i Somras.



Underbara Jessi i Köpenhamn. Här har hon precis insett att hennes kunskaper i det danska språket är minst sagt begränsade.



Min Favorit-Micke. :) Detta kortet är taget under en av alla de gånger han väntat på mitt tåg tillsammans med mig.



Idag har det varit riktigt varmt här i Melbourne. Jag och Lina bestämde oss för att åka tåget till Brighton Beach och svalka oss i det stora blå.




Nu ska vi gå och handla lite. Linnea och Adam kommer hem idag. (för er som inte har full koll på vilka detta är så kan jag tala om att Linnea är min och Linas kusin, och Adam är hennes Sambo.) De har varit på resande fot nu, sen strax innan jul och det är deras hus vi har bott i nu när vi är i Melbourne.

Ha det fint allihopa!


Sushi och Skape

Kvällen tillbringade jag och Lina på Chaddie. Där kollade vi i lite affärer. Det blev dock inte mycket köpte. En slags förvaringsgrej till datorsladd, datotmus och sånt. Alltid bra att ha.. :) Lina köpte en jacka. Jättefin. Jag höll på att skriva Kina istället för Lina, och det hade varit passande, för då hade vi iallafall kommit till samma världsdel som Sushin! Och det hade varit passande för det var just vad vi åt där på shoppingcentret. Det var gott. (För de som funderat på om jag plötsligt har börjat gilla fisk och skaldjur är svaret ett självklart nej. Kycklingsushi är lösningen. ;) Haha.)

Nu sitter jag och Lina och pratar med Emma på Skype. Vi har försökt få det att fungera ett tag nu. Först funkade allt- utom Emmas ljud. Hon hörde oss inte, men vi hörde henne. Hehe.

Nu funkar det iallafall, så jag ska vara lite social nu, hade jag tänkt.


Queen Victoria Market, 1999

Idag bestämde jag och Lina att vi skulle åka till Queen Victoria Market. När vi närmade oss the market kom jag och tänka på en ca. 11 år gammal händelse. Även den utspelar sig på Queen Victoria Market.

En 7 år gammal Lisa går omkring bland marknadsstånden och kollar förundrat på alla saker som finns. Leksaker från världens alla hörn (Egentligen var nog de flesta leksaker märkta med "made in China", men det brydde jag mig inte om...) Plötsligt fick jag syn på ett vackert halsband. (DÅ, tyckte jag iallafall att det var fint.) Ett såntdära "dela hjärta-halsband", ni vet? Ett sånt som jag och Anna hade haft i ett flertal exemplar. (Det var också det mamma påpekade när jag började tjata på henne för att få köpa det.) För detta var inget vanligt "dela hjärta-halsband". Jag kommer ihåg att hjärtat var blått, och de båda hjärtan-halvorna omgavs av två silvriga delfiner. Jag gick fram till försäljaren och pekade högtidligt på halsbandet. Han tog ner det från dess hänge och la det i en liten vit papperspåse. Jag tog varsamt emot det och kände mig nöjd. Anna skulle bli så glad.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet på kvällen ville jag såklart visa alla vilket fint halsband jag hade köpt till mig och Anna. (De hade visserligen sett det när jag köpte det, men jag var ju så glad över det och ville verkligen visa det.) Det var då det slog mig. Jag höll inte längre i den vita lilla papperspåsen jag fått av försäljaren.

Jag förvånas verkligen inte över att jag hade lagt ifrån mig halsbandet någonstans, och sedan glöm det. Det är så typiskt mig. Det som förvånar mg är att jag kommer ihåg besvikelsen så tydligt. Det var bara ett halsband, liksom. Men jag minns verkligen hur ledsen jag blev när jag insåg att jag inte skulle få ge Anna det fina halsbandet när jag kom hem.

Men, men. Idag tillbringade jag och Lina inte särskilt lång tid på Queen Victoria Market. Vi gick och kollade vid frukten och sen gick vi en sväng vid alla grejer. En kvart tog det nog, allt som allt. Marknader är verkligen inte något för mig. Jag tycker inte alls att det är kul... Haha.

Sen åkte vi till St Kilda Beach. Där var vi la knappt en timme innan vi kom överrens om att vi inte ville vara kvar längre. Tur att vi är ungefär lika rastlösa Lina och jag.

Nu har vi ätit lite lunch hemma och snart bär det av till Chaddie. Det är ett varuhus och idag har de kvällsöppet. Så vi tänkte avsluta kvällen där med lite shopping förhoppningsvis. Och Sushi. Kycklingsushi för min del...

Granne med Edward Scissorhands

Idag var det hög tid att gå och handla. Vi handlade visserligen en del förnödenheten på Ikea - a taste of Sweden igår. Kaviar, tunnbröd och Marabou Choklad. Men tro det eller ej. Man kommer inte särskilt långt på matfronten med dessa tre ingredienser. Så vi pallrade oss iväg till Coles för att fylla på matförrådet.



Vi bestämde oss för att göra Chili Concarne. Det blev jättegott. Fast jag vet visserligen inte om man kan kalla den matätt jag åt för Chili Concarne. Jag hade pasta som tillbehör och inga bönor i. Men gott var det iallafall.

Jag var med om en lite kul situation innan. När jag skulle gå ut med en tillbringare på terassen.
Jag gick ut genom dörren och hörde något prassla i buskarna. I ögonvrån såg jag något röra sig i den och jag fokuserade för att försöka se vad det var. Men det var försvunnet.
Jag fortsatte kolla på busken ifall 'vad det nu var', skulle visa sig igen. Jag tänkte mig en possumråtta, eller kanske en stor fågel.
Plötsligt såg jag det:
"Oj!" Utbrast jag högt innan jag riktigt hunnit inse vad det var.
Hehe.
Det var Linnea och Adams granne som höll på att klättra omkring i busken för att klippa av lite grenar.
"Oh, Sorry", sa hon och såg mest ut som en Edward Scissorhands med glasögon där hon kollade fram bland massa grenar och en häck-sax i händerna.
"Eh, no worries", sa jag samtidigt som jag skyndade mig in i huset igen.

Nu i eftermiddags var jag och Lina i Allnutt Park för att fota lite till mitt projektarbete. Hon är så snäll, min syster som ställer upp som modell.








Nu blir det lite frukt.

Hej sålänge.


Otroligt irriterande

Om jag skulle gjort en lista över veckans mest irriterande saker vore denna syn en självklar etta.



Jag har försökt byta min profilbild på bloggen nu hur många gånger somhelst, men det vägrar funka. Jag är så otroligt trött på dendära bilden som numera tycks le hånfullt mot mig varje gång jag ser den!
Kalla mig gärna oteknisk men jag har verkligen försökt, och jag kan inte komma på vad som är fel.

Nä, nu går jag och lägger mig. Jag kan ju alltid hoppas på att det blir någon form av sjunde gången gillt. Men den tesen testar jag först imorgon.

God Natt!


New Moon

Jaha. Då var den sedd. New Moon.
Jag blev varken överväldigad eller besviken. Likgiltighet kanske beskriver min känsla efter filmen. Eller kanske inte. Det lät lite väl drastiskt. Enligt Synonymer.se betyder Likgiltig ungefär samma sak som; Passiv, oberörd, kallsinnig, nonchalant och apatisk. Jag skulle knappast kalla mig apatisk när jag kom ut ur Bio-salongen! Den var helt okej, men jag lyckas inte helt ryckas med i Bella och Edwards öde. Dels för att, A) Edward och hans släkte är overdrivet bleka. Det behöver inte se ut som de har ett tjockt och onaturligt lager teatersmink bara för att de beskrivs som oerhört bleka varelser, men också för att, B) Det händer alldeles för lite. Jag är en rastlös själ och jag vill att det ska hända saker. Om man läser en bok på 400 sidor vill jag att det ska behövas lite mer än fem rader för att få med iprincip allt som händer i den. (Till hänsyn till de som inte har läst böckerna och som kanske vill göra det kommer jag inte sammanfatta, varesig den första boken, eller den andra...)

Jag och Lina tog det lugnt idag igen. Hon har förresten skaffat blogg, min kära syster. Den kan ni hitta HÄR, och ni hittar även bloggen i mina länkar.
Efter frukosten åkte vi iväg till Botaniska trädgården. Där satt vi och läste en stund på varsin parkbänk innan vi gick vidare mot stan. När det var dags för lunch köpte vi varsin kyckling-låda och gick och satte oss utanför biblioteket här i Melbourne. Det är så mysigt att sitta ute i gräset när solen skiner. Jag gillar verkligen det. Det är så fridfullt på något sätt. Avslappnande.

Imorgon har jag tänkt göra lite skolarbeten. Hm, undra om jag ska satsa på Litteraturhistorian i Svenska, eller Engelskauppsatsen? Varför inte Naturkunskapsarbetet eller Svenska-Novellen. Valmöjligheter finns det gott om iallafall. Aja. Jag får la vara glad att jag kan vara här i Australien och göra skolarbeten, istället för att behöva börja skolan på måndag. Fast jag saknar faktiskt skolan lite. Eller, egentligen är det la folket jag saknar... Och Sverige överhuvudtaget. Det är la typiskt att det ska vara snö just när vi åker iväg. En riktig vinter för en gångs skull. Fast det är ju visserligen kul för er där hemma...
Jag hoppas ni tar tillvara på snön och åker lite skidor, pulka och snowboard åt mig också...




Melbourne

Nu sitter jag och Lina i TV-soffan och är sociala. Med varsin dator. Hehe...

Snart ska vi åka in till stan. Först blir det Victoria Market för att köpa lite frukt och sen drar vi vidare till Botanic Garden för lite picknick. Förhoppningsvis avslutas kvällen med Bio. New Moon. Jag har dragits in i denhära Twilight-karusellen senare än alla andra. (Och jag är nog inte riktigt lika förtjust i det hela som merparten av världen verkar vara...) Jag har iallafall bestämt mig för att ge det en chans. Första boken är avklarad. Likaså filmen.

Även om jag råkar veta hur hela alltet slutar har jag bestämt mig för att fortsätta beta av serien. (Att jag vet slutet på böckerna beror på Ludde och Byis. De råkade stå utanför den datorsalen jag skulle in till en gång. Och som av en händelse stod de och pratade om serien. Jag kom upp i jämnhöjd med dem, och sa hej. Preciiis när jag har gått förbi hör jag hur Ludde, högt och tydligt berättar hur det hela slutar.
Hörde jag rätt? Står han och berättar slutet på hela serien? Jag som precis har börjat läsa den...
Jag hinner inte ens tänka tanken innan Mattias upprepar det Ludde sagt och därefter diskuterar de ljudligt huruvida slutet var som de tänkt sig eller inte.)

Men jag ger inte upp. Jag ska minsann fullfölja det jag påbörjat. Och eftersom jag redan vet slutet tänkte jag att det inte kan göra någon skillnad om jag inte har läst ut andra boken innan jag ser New Moon på Bio. 

Igår påbörjade mamma och pappa sin resa till Perth. Först flyger de här från Melbourne till Adelaide, och sen är de i Adelaid någon dag. Därefter sätter de sig på ett tåg som går ut i ödemarken. I nästan tre dagar ska de sitta på detdära tåget innan de slutligen kommer fram till Perth. Hoppas de får det bekvämt. Otur om det skulle vara sådanadära säten som det är på en stadsbuss i Borås.

Gårdagen blev ganska lugn för mig och Lina. Vi åkte tåg till ett ställe för att gå till stranden och bada. Anledningen till varför jag inte har någon aning om vad stället heter är för att vi inte direkt hade planerat att hoppa av just där.
När vi satt där på tåget kom jag plötsligt på att vi bara hade biljett till Zon 1. Och vi höll som bäst på att åka omkring i Zon 2. Så fort vi kommit på att vi inte hade giltliga biljetter började vi söka efter havet. Straffen är i allmänhet ganska höga här i Australien. (Vad sägs om 200$ för att gå med okopplad hund) Så vi var inte så sugna på att betala böter. Dessutom hade vi bara tagit med oss en femma, så vi skulle inte komma särskilt långt om en kontrollant hoppat på och bett oss visa våra biljetter.
Så fort vi skymtade havet vid en station hoppade vi därför av och tog oss lättade ner till stranden.




Nu ska jag och Lina åka iväg. Hoppas ni har det fint allihopa.

2009

2009 har varit ett bra år. Ett riktigt bra år. Så jag tänkte göra en liten sammanfattning om vad mitt år har innehålligt.

Vi börjar la med förra årets nyårsafton. Den ägde rum i Dalstorp tillsammans med ett gäng underbara människor. Det var onekligen en bra start på det nya året.



Trots den lite tveksamma vintern blev det en del skidåkning. Först med skolan, i Ulricehamn. Den dagen var toppen. Underbart väder, fin snö och lagom med folk. Helt enkelt en toppenbra friluftsdag. Jag var även i Hestra några gånger och åkte skidor.




I februari bytte jag sydsveriges skidbackar mot Alperna. Jag åkte till Österrike tillsammans med massa trevligt folk. Bland andra, Kajsa. Det var hon som övertalade mig att hänga med, och det visade sig verkligen vara en toppenresa. Trots att vädret inte var så bra och att rummet hade ojämnt golv och väggar som var aaningen för lyhörda hade vi hur kul somhelst. Vi planerade att göra en film om vår resa och videomaterial finns det gott om. Men det blev aldrig av. Hehe. Det kanske är något att ta tag i när jag kommer hem.




Skolan fortsatte och den förgylldes av alla härliga människor i skolans korridorer. Det var sannerligen mycket att göra i skolan, men kul var det. Vi lilla journalistgrupp kämpade tappert med samhäll b-lektionerna och det var nog en av de mest intressanta lektionerna under skolveckan. Alla diskussioner och så. Det var jättekul. Mycket att göra, men man lärde sig verkligen jättemycket.



I mars fyllde jag arton och det firades med pompa och ståt. Nae. Inte riktigt, men lite festligheter var det i alla fall i Borgen. (Borgen, är orienteringens klubbstuga. Jag tänkte bara så att ingen av er bildar sig en uppfattning av att min lilla fest ägde rum i värsta riddarborgen. Förövrigt finns det ingen riddarborg i Värnamo…) Niklas och Co spelade och jag hade skrivit lite tipsfrågor om gästerna. Det var verkligen jättekul! Härligt att få presentera Boråsborna för de från Värnamo. Sen, i Maj fick jag körkort. Det var gött.



Sommarlovet 2009 var nog utan överdrift ett av de bästa i hela mitt liv. Jag gjorde massa roliga saker och hela tiden var jag hemma i vackra Sverige.

I början av sommaren fick jag besök från Borås. (Eller, egentligen från Tranemo, Bollebygd och Skogskärr.) Olivia fick vara med på premiärturen (i modern tid) av vår lilla Campingbuss. Det gick inte helt enligt planerna och när vi stod vid Osudden parkering utan att få igång den kändes det ganska skrattretande. Vi hade liksom inte kommit mer än 4 kilometer innan vi fick ringa Pappa som kom till vår undsättning. (När han skulle testa sen funkade det såklart alldeles utmärkt.) Sen körde han efter oss hela vägen hem för att vara på den säkra sidan…



Jag jobbade i Apladalen i somras och eftersom jag har ypperliga arbetstider (12.30-17.30) kan jag hitta på massa saker även om jag ska jobba dagen efter. Så det blev lite turer till bland annat Hånger, och det var även där Midsommarafton firades. Ett otippat gäng var vi minsann, men oj, så kul vi hade!



Jag och Kajsa åkte på Frisksportaläge i Sätila. Det var långt över våra förväntningar och jag är verkligen glad att vi åkte. Mycket skratt blev det i alla fall… Och även om meteorologerna sagt att det skulle regna över praktiskt taget hela Sverige, lyckades vi få riktigt fint väder. Härligt.




Jag var även en sväng i Ambjörnarp under sommaren. Tillsammans med Emelie, Linn, Alexander och Daniel. Jättemysigt. Vi spelade spel, åkte båt, grillade och massa annat kul. En kväll när vi var ute på sjön tog bensinen slut så Alex fick ro tillbaka. Det var en upplevelse. Särskilt för vattenrädda Emelie. Hehe.



Trots att det kan tyckas lite vanskligt att åka med den lilla röda Campingbussen användes den flitigt i somras.
Jag och Lina hade varit i Varberg några dagar och skulle köra vidare mot Helsingborg då plötsligt en lampa på panelen började lysa. Eftersom jag i min rastlöshet precis bläddrat igenom instruktionsboken var jag fullt medveten om att det handlade om fläktremmen, och att man skulle stanna så fort som möjligt. Vi stannade vid en bensinmack och ringde till Pappa. Han sa att vi skulle öppna motorhuven och se efter om fläktremmen fanns kvar. …Eh? Jag upptäckte inte förrän då att bilen inte ens har en motorhuv. Motorn visade sig sitta mellan de två stolarna där framme.
Vi kom i alla fall fram till att det inte fanns någon fläktrem, och vi gick in på macken för att köpa en, men det fanns inga! De hade inget sånt. Bara godis och bullar… Som tur väl var skulle vi möta mamma och pappa i Helsingborg och de hade bara hunnit några mil mer än oss, så de kunde vända tillbaka och komma och hjälpa oss.
Assistanskåren, som jag och Lina ringt, kom ungefär samtidigt och allt fixade sig tillslut… Det var en upplevelse.

Trots tidigare incidenter bestämde vi oss för att köra den lilla bussen till Öland (skam den som ger sig). Den var lite svårstartad ibland, och innan man vant vid växelspaken var den ett helt mysterium. Men denna gången gick det fint. Den är verkligen kul att köra. Det är så härligt att komma åkandes i den. När jag och Lina varit på Bödagårdens Camping några dagar kom Kajsa också. Tur att det finns tre säten fram.

Även Öland bjöd på härliga människor och upplevelser…




Någon dag efter Öland bestämde jag, Jocke och Emil att vi skulle gå till Kajsas sommarstuga som ligger 3,2 mil utanför Värnamo. Det tog sin lilla tid, men efter varsin pizza, flod-badande och ett antal blåsor på fötterna var vi äntligen framme.

Dagen efter for jag och Pappa till Borås för att kolla på en Cykeltävling. För detta uppdrag hade Borås Tidning valt sin allra vassaste reporter och jag blev glad att träffa Oskar Pålsson där vid start- och mållinjen.
Sen var det tid att kolla på Torpaspelen. Det kan verkligen rekommenderas. De är så himla duktiga allihop och det är så kul att kolla på. Det var jag, Pappa, Maggan och Lennart som var där och kollade.



I slutet av sommaren åkte jag, Jessi och Becca till Helsingborg. Vilken resa alltså! Den var nästn för bra för att vara sann. Att Helsingborg kan vara så fantastiskt. Vi var på allsång på Fredriksdalsteatern, tog båten och tåget till Köpenhamn, var på stranden, badade och hade det allmänt trevligt. Allt gick verkligen helt enligt planerna.
Under vår resa träffade vi två pojkar från Linköping. De hade verkligen otur i det mesta de tog sig för. Mopeder som gick sönder, en tappad sovsäck, ett vandrarhem som stängt och pengar som tagit slut. Deras resa stod i stark kontrast mot vår optimala tur. Men jag tror att de också hade kul. Och det ordnade sig för dem tillslut också.



Sommaren avrundades med en helg ute i Lerdala och Växjö.



Sen började skolan, och helgen efter det åkte jag till Dalarna för att forspaddla. Vilken upplevelse. Det var verkligen sjukt kul! Och återigen var det massa härliga människor som var med.




Hösten har flutit på bra och den har gått riktigt fort. Jag var i England med Emelie, Daniel och Daniel och jag hade även praktik. En vecka på Värnamo Nyheter och två veckor på Studiofotograferna.




En helg åkte jag, Kajsa och Pappa upp till Torsby för att åka skidor. En grym helg!



Hösten har även bjudit på lite utflykter till bland annat, Gislaved. Då har vi kollat på alltifrån en kass ”skräckfilm”, till Esteternas show. Showen var verkligen bra.



Nu, under senhösten har jag lånat både min svensklärares och min rektors bil. Det har gått bra båda gångerna. Hannas bil lånade jag för att jag, Anna och Henny skulle ut och fota. Det var jättekul att åka omkring där i Borås med omnejd. Dagen innefattade bland annat ett fyrfils-byte, besök hemma hos Annas mormor och morfar och en pizza på Pias pizzeria. En bra dag med bra flickor.



Under hösten har jag även agerat ”rödamattan-fotograf”. Jag, Anna och Emelie fick i uppgift att fota på något som hette Fashion Days. Vi skulle fota på en modevisning och sen skulle vi fota på röda mattan då avslutningsfesten var. Johan var med och skötte ljud och ljus under dagen också... Det blev en hel-helg tillsammans med Emelie och Anna i Frista. Det var mys.


Sen är jag la ungefär framme i nutid. Den 10 December flög jag, mamma och pappa ner till Melbourne och här är vi nu!

Igår firade vi nyår i ösregn inne i Melbourne. Vi, och en halv miljon andra människor. Lite skillnad mot nyårsfirandet förra året i Dalstorp.


Tack och Hej.

Gott nytt år!

 


Ett nytt decennium.

Nu har ett nytt år börjat. Till och med ett nytt decennium. 10-talet. Det känns lite, gammeldags.

Tänk vad som har hänt sen 1910. Då hade inte ens Titanic sjunkit. Första världskrigen skulle utbryta först om fyra år, och tanken på ett andra världsrkrig hade nog inte ens slagit den 21-årige Adolf Hitler än.
Sen finns det ju massa annat världsomfattande som inträffade långt senare. Tillexempel så blir Värnamo stad 1920, och året efter fick kvinnor rösträtt.

Undra hur samhället ser ut om ytterligare 100 år?
På 1910-talet var det inga som klagade på att en resa till 'Over There' tog veckor. Ombord på en båt dessutom.

Kommer de i framtiden sitta och skratta åt oss för att vi brukade flyga då vi skulle utomlands:
Hallå!? Nästan sju timmar från Göteborg till New York. SJU timmar! Hur orkade de?

Nu ska jag äta lite och sen ta TÅGET in till Melbourne.
Tåg fanns ju faktiskt redan för hundra år sen, så det kanske inte har hänt så mycket trots allt. He he.

Snart kommer en sammanfattning av mitt år 2009.

Gott Nytt År, Allihopa!



RSS 2.0