Koh Samui & Koh Phangan

Nu är jag helt slut efter en heldag här i Bangkok.
Skönt att komma till hotellet nu och bara ta det lugnt, innan det återigen är dags att dra ut på stan.

Förra veckan tillbringade vi som sagt på öarna Koh Samui och Koh Phangan. Men innan jag börjar skriva lite om vad vi gjorde då, blir det två bilder som sammanfattar det jag inte hann berätta om Chiang Mai.

En av dagarna hyrde vi en taxichaufför som körde oss till massa intressanta saker. Vi var bland annat vid den gyllene triangeln. Sen var vi vid ett tempel där det fanns massa apor. Precis när vi kom dit skulle templets munkar mata dem. Det var ganska häftigt, faktiskt.



Vi bestmde oss även för att åka båt till en marknad i Laos. Bara för att få ta några steg i landet, liksom. Hehe. Det var förövrigt en härlig båttur och vi fick även se ett casino i Burma.



Koh Samui och Koh Phangan nu då.
Det var precis sådär fint som man ser på alla vykort. Långt borta från alla måsten och all stress.
Vilket kan vara lite tråkigt, om man frågar mig.
Eftersom jag är en ganska rastlös själ blev jag överlycklig när jag fick syn på en luftmadrass och en boll som hotellet ägde.
Madrassen hade dock ett antal småhål och det resulterade i att man låg mer i vattnet än på. Men det var skönt iallafall. Och att spela lite volleyboll vid strandkanten är ju bara helt fantastiskt!



Efter några dagar på Koh Samui tog vi båten över till Koh Phangan. Där var vi i ytterligare några dagar.

Tänk skulle vi tar efter dethär i Sverige? Att inte ha tak över duschen. Eftersom vi har ganska många regndagar i Sverige skulle det nog inte alls gå åt särskilt mycket vatten. Det vore väl bra? Hehe.








Efter några förträffliga dagar på ön var det dags att påbörja resan tillbaka till fastlandet. Först åkte vi båten tillbaka till Koh Samui och bodde en natt på ett hotell som låg nära den färja vi skulle ta dagen efter.


Anledningen till varför vi ville till fastlandet, var att vi skulle ta tåget upp till Bangkok igen. Båt- och bussresan tog sammanlagt ca. 3 timmar.
Det, som vi trodde skulle vara en relativt stor färja, visade sig vara en hyfsat liten båt. Och bussen skulle knappast klara en besiktning i Sverige. Ibland lät det som chauffören hade svårt att få i någon växel. Då kändes det skönt att veta att det var gott om tid kvar till tåget skulle avgå.

Tågresan gick sådär. Den var inte alls lika lugn som tågresan till och från Chiang Mai. Men även om det var lite skakigt somnade jag tillslut i min överslaf och vaknade inte förrän en av tågarbetarna väckte mig och meddelade att det bara var 20 minuter kvar till Bangkok. Då var klockan strax innan fem, och vi var inte framme i Bangkok förrän klockan sex. Antingen hade han svårt för engelska språket och visste inte att han sa tjugo minuter, istället för en timme. Eller så lurade han oss för att vi skulle komma upp ur sängarna snabbare.

Nu bor vi här på ett hotell inne i centrala Bangkok. Eftersom vi kom hit innan några affärer hade öppnat bestämde vi oss för att ta det lugnt på morgonen. Vi passade på att ta ett dopp i den lilla söta poolen på 16 våningen. Det var sannerligen en härlig utsikt över Bangkok.



Det var la allt för tillfället.
Hoppas att ni alla har det underbart!
Hej!

Kommentarer
Postat av: Martina Lindman

Hej Lisa! Det ser fantastiskt härligt ut. Det stämmer det du skriver att när man får ett vykort från Thailand så ser det verkligen ut som det gör på kortet. Helt underbart är det! Ni är mer i norr då? Inte alls nere i Phuket? Ha det så bra! Hela familjen hälsar till er! Kram/Martina

2010-02-15 @ 14:38:35
Postat av: Lisa

Hej Martina.

Ja, vi har varit mer i norr. Chiangmai, Koh Samui och Koh Phangan. Och bangkok nu då.

Hur hade ni det? Och vart var ni?

Hälsa tillbaka till familjen! :)

2010-02-16 @ 02:50:02
URL: http://lisaseskapader.blogg.se/
Postat av: Martina

Okej, där var aldrig vi.

Vi var nere i söder. Ao Nang (bodde vi i första veckan), Phuket, Patong och Karon Beach (där bodde vi sista veckan). Vi hade det bra, varmt och underbart vatten! Hur känns det att komma hem nu då? Till snön? Man blev helt paff att det var vitt på marken när man landade och nu kommer ännu mer snö. ha det kalas och njut av dom sista dagarna! Kramar

2010-02-16 @ 08:58:31
Postat av: Gunilla

Hej Martina!

Vad gar hänt med mamma, har hon gjort sig illa i benet? Häsa hela famijen Kram Gunilla

2010-02-17 @ 16:17:09
URL: http://lisaseskapader.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0